söndag 11 maj 2014

Drakens tänder

Då Sölve Lind nästan var vuxen, upptäckte han att han var en av Isfolkets utvalda och att han hade onaturliga gåvor. Allt han verkligen önskade sig fick han, även om önskningarna både var egoistiska och kriminella. Hänsynslöst utnyttjade Sölve sina gåvor till att skaffa sig rikedom och vackra älskarinnor. Ända tills han oväntat fick veta att han hade fått en son - ett vidunder som ingen i världen någonsin fick se...



Drakens tänder är 19:e boken i serien om Isfolket som Margit Sandemo skrivit. Sedan Shira hämtat det rena vattnet så tror alla att förbannelsen hävts och att det inte föds fler drabbade, men Ulvhedin är inte helt säker, han pratar om draksådd och misstänker att det finns en dold drabbad.
Det finns en drabbad i generationen, Sölve som är son till Daniel Lind av Isfolket, men ingen vet något utom han själv (och Ulvhedin). Sölve beger sig med sin vän till Wien och får jobb där. Nu utvecklas Sölves negativa sidor fullt ut och han blir en riktig drabbad med gula ögon och elakt sinne. Sölve får även en son i Wien, sonen är en drabbad/utvald och får namnet Heike. Sölve är väldigt hatisk och elak mot Heike, förvarar honom i en bur och misshandlar honom. Men till slut så får Heike hjälp och det är från två oväntade håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar