torsdag 24 juli 2014

I maktens skugga

Det lilla skärgårdssamhället Samdhamn styrs av gamla traditioner och oskrivna regler. När riskkapitalisten Carsten Jonsson kper en stor strandtomt för att bygga det perfekta sommarhuset utmanar han alla värderingar och retar gallfeber på örborna.
Situationen förbättras inte av att hans hustru avskyr tanke på en sommar i skärgården och att hans betydande investeringar i Ryssland tycks vara i fara. Den ryska marknaden är i gungning och signalerna från hans partner blir alltmer oroväckande.
Dessutom inträffar märkliga olyckor under husbyggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? I ett försök att blidka sina grannar bjuder Carsten in till en överdådig inflyttningsfest. Men succén uteblir och festen slutar istället i en katastrof med dödlig utgång.
Det har gått fyra år sedan vi senast mötte polisen Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Dolda krafter rör sig i sommarpardiset medan Thomas brottas med sina växande känslor av otillräcklighet.



I maktens skugga heter den sjunde boken i serien om Morden i Sandhamn som Viveca Sten har skrivit. Det har gått några år sen senast och Nora och Jonas har hunnit få en dotter. Thomas och Pernilla har fortfarande bara ett barn. Thomas börjar fundera över livet, lite trött på jobbet, känner inte att han har samma glöd längre. Nora har bytt jobb och trivs utmärkt!
På Sandhamn har Carsten Jonsson byggt ett skrytbygge som lyckas få de flesta öborna att reagera och de flesta negativt! Carsten själv struntar i det utan fortsätter att leva ett flott liv.... men det börjar knaka i fogarna! Helt plötsligt så brinner gäststugen ner efter invigningsfesten och det visade sig att det var en människa i stugan som brann inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar